Sunday, December 25, 2011

Julfirande

Julfirande här i USA är lite annorlunda än hemma. Juldagen är den stora dagen, inte julafton. Vi firade ändå lite redan då, eftersom Weslies bror och hans familj var här. Så vi åt en god middag tillsammans och öppnade några paket. Julgubben kommer inte hit på samma sätt - man ser honom aldrig utan han kommer in genom skorstenen under julnatten och fyller strumpor med presenter. De öppnas sedan på juldagsmorgonen. Sedan äter man jullunch och mera paket öppnas.

Edith i sin juldräkt:


Våra fyllda strumpor:


Jag fick frukt, lakrits, lingonsylt, choklad, pepparkaksformar och lite annat smått (bilden är uppochner, men jag orkar inte försöka fixa det):


Weslies innehöll nötter, jordnötsgodis, frukt, mössa, omvandlingstabell för måttenheter, osv:


Edith fick två böcker, frukt och lakrits. Det är möjligt att mamma smakar lite av den sista...


På julbordet stod nötstek, potatis, ris, majs, ärter, bönor, och - det finska bidraget - morots- och kålrotslåda. Mycket god mat.
Edith fick dock nöja sig med modersmjölksersättning. Lägg märke till vilken talangfull dotter vi har - äter själv redan vid en månads ålder:
Weslies moster och man, samt hans barn firade dagen tillsammans med oss:
Dags att öppna paket:


 
Posted by Picasa

3 comments:

  1. Mysiga lilla Edith! Va fick ni för stora julklappar då?? God fortsättning! Hälsa Sylvia å Wayne. Kram.

    ReplyDelete
  2. Edith fick kramdjur och böcker. Jag fick en fin sockerskål - tack ska du ha - en tröja, en elljusstake, och en elvisp. Weslie fick böcker, en tröja, sockor, och hyvel. Längesen vi har pratat - vi måste skypa någon dag.

    ReplyDelete
  3. Looks fun, looks yummy! Love babies in red/white stripes and Aunty's tree!

    ReplyDelete