Friday, August 12, 2016

Johannes 10 månader

Och så till 10 månaders rapporten... Den här månaden har gått i sömnskolans tecken. Vi har upptäckt att han är en mycket envis liten pojke, så träningen har inte gått så bra. När vi kom hem från Finland vaknade han en gång i timmen och ville amma. Efter många veckor och olika metoder och mycken gråt är han nu vanligtvis vaken 3-4 gånger per natt och får en eller två flaskor med modersmjölksersättning. Han ammar bara två gånger under dagen numera. Han har också nyligen flyttat till eget rum, vilket har hjälpt. 
Vid 9.5 månader vägde han 11 kg och var 75.5 cm lång. Han har nog kommit in i en tillväxtperiod - äter jättemycket och är mycket mindre kräsen med maten. 
Annars är han otroligt aktiv, kryper runt i huset i raketfart och går mer stöd. Det är inte tal om att ligga stilla för blöjbyte. Efter en gnällig vecka i början av månaden är han för det mesta nöjd nu. Han är väldigt kramig av sig, avbryter ofta lekar för att komma och gosa en stund. Storasyster är favoriten - han lämnar henne sällan i fred. 


No comments:

Post a Comment