Wednesday, March 9, 2016

Johannes 6 månader

I lördags blev Johannes sex månader. Tiden har gått fort! Han fortsätter att växa och blir allt mer aktiv. Nu väger han 10 kg (22 lb) och är drygt 71 cm (28 in) så han har defitivt växt ur storlek 68. 
Personligheten verkar vara lik storasysters - han har aldrig tid att vara stilla. Den här senaste månaden har han lärt sig sitta, och han jobbar hårt på att lära sig krypa. Just nu flyttar han sig genom att rulla runt och snurra på sig. Han älskar att se storasyster leka, sjunga och dansa för honom, och han börjar genast sjunga när jag spelar piano, och babblar mycket i allmänhet. Han har börjat kasta ner leksaker för att se vad som händer med dom, och smakar på allt som kommer i närheten, inklusive möbler och mattor.
Han äter för det mesta bra, 2-3 måltider och verkar tycka om all mat. För mycket gröna bönor ger honom diarre, och vi har inte provat sötpotatis igen, men annars verkar han tåla allt. 
Sömnen är det ganska dåligt med, vaknar oftast nästan varje timme under natten. Han hade precis börjat sova lite bättre mot slutet av månaden då det var dags för nya tänder. Han fick sin tredje tand i helgen och den fjärde är på väg ut. Tupplurer är det också ofta ganska dåligt med. Han har kämpat emot och inte velat somna, och det tog ett tag innan jag insåg att han velat gå från fyra till tre tupplurer. 45 minuter är fortfarande en normal tupplur, men de senaste dagarna har han sovit upp till två timmar en gång om dagen. 


No comments:

Post a Comment